Lokale nyheder fra lokale mennesker

Løbetur i Hvalsø Skov

24. oktober 2020

En stor og samlet indsats
En visionskommune er en kommune, der bevidst arbejder for at få flest mulige borgere til at være fysisk aktive gennem indsatser på alle forvaltningsområder, der kan spille ind i forhold til målet. Det indebærer, at kommunen skal gøre en stor, samlet indsats for at realisere målet om flere idrætsaktive.

”Visionen for Bevæg dig for livet passer virkelig godt til Lejre Kommune. Her er vi jo meget optagede af at skabe det gode liv på landet, og en af nøglerne er, at mennesker finder sammen i gode og stærke fællesskaber. Fysisk sundhed er et væsentligt formål med den organiserede idræt. Men samtidig er der mange positive afledte effekter: Mindre ensomhed, større livsglæde og bedre sammenhold. Det er blandt andet derfor, vi har søgt om at blive visionskommune i projektet”, siger Claus Jørgensen.

I Lejre Kommune er der allerede mange idrætsaktive. 68 procent dyrker regelmæssigt motion, og det er godt. Men over halvdelen af borgerne er moderat eller svært overvægtige, og næsten hver tredje opfylder ikke WH’s mål for fysisk aktivitet. Så der er god grund til at sætte ekstra skub på indsatserne”, siger Claus Jørgensen, formand for udvalget for kultur & fritid.

“Fysisk sundhed er et væsentligt formål med den organiserede idræt”

Last modified: 28. november 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *